Grilované papričky Rocoto Manzano plnené syrom a koriandrom
Suroviny:
- 8 ks papričiek Rocoto
Manzano
- 100 g Cheddar syr
- mleté čierne korenie
- čerstvý koriander
Postup:
1. Čerstvé papričky
Rocoto Manzano opláchneme.
2. Odrežeme ich vršky aj
so stopkou a odložíme si ich stanou.
3. Vnútro papričiek
vydlabeme a odstránime semienka.
4. Nasekáme nadrobno
čerstvý koriander a Cheddar syr nakrájame na malé kúsky.
5. V miske zmiešame
syr s nasekaným koriandrom a vzniknutú zmes ochutíme mletým čiernym
korením.
6. Každú papričku
naplníme zmesou a priklopíme vrškom, ktorý obrátime (stopk zapichneme do
syru aby na grile udržala syr s koriandrom vnútri papričky.
7. Naplnené papričky
kladieme na pár minút na rozpálený gril. Nezabúdame papričky otáčať, aby sa nám
rovnomerne opiekli a nespálili.
8. Akonáhle sa syr vo vnútri papričky roztečie, odstránime papričky z grilu a servírujeme.
Papričky sú pôvodom z Peru a majú veľmi hrubú dužinu, úžasnú sladkú chuť a ich pálivosť je okolo 100 000 jednotiek SHU.
Je na Vašom osobitnom zvážení, či použijete odrodu Red, Yellow alebo Orange - chuť sa nijak špecificky nelíši.
Príprava tohto pokrmu Vám zaberie približne 15 minút.
Dobrú chuť Vám praje Eduardo’s Chilli Farm.