Chilli marmeláda-"Čililáda"

Pridané: 19.12.2017
Chilli marmeláda-"Čililáda"

Suroviny:

- 8 ks kápia červená

- 10 ks čili červenej odrody

- 8 ks cesnak (strúčik)

- 6 cm čerstvý strúhaný zázvor

- 400 g paradajky

- 750 g kryštálový cukor

- 250 ml vínny červený ocot


Postup:

1. Rajčiny narežeme do kríža , prelejeme vriacou vodou , ošúpeme a nakrájame.

2. Cesnak a zázvor nastrúhame. Papriku a čili pokrájame na drobno.

3. Pridáme ocot a všetko pomixujeme.

4. Do pomixovanej masy nasypeme cukor a pomaly varíme za občasného miešania do zhustnutia.

5. Trvá to asi 1,5hodiny . Keď už má správnu džemovú hustotu nalejeme ho do pohárov a zatvoríme viečkom.


- Môžeme pomer cukru rozdeliť so želírovacím cukrom 50:50.

- Otvorený v chladničke vydrží aj 2 mesiace.


Tento džem má široké uplatnenie. Môže sa použiť k slanine, klobáske, bôčiku, na langoše, na praženicu i ryžu. 

Táto domáca verzia neobsahuje žiadne farbivá, chemikálie a rôzne "dobroty" ktoré sa pridávajú do kupovaných výrobkov od veľkoproducentov.

Je podstatne lacnejšia a pri domácich surovinách z Vašej záhrady je neporovnateľne zdravšia.

Prihláste sa na náš newsletter Novinky a akcie mailom