Cibuľkové chutney Eduardo´s

Pridané: 12.04.2018
Cibuľkové chutney  Eduardo´s

 Predpokladám, že cibuľka tvorí základ prípravy jedál aj vo vašej kuchyni, či už v surovom stave alebo pekne dozlatista restovaná a voňavá. Toto cibuľkové chutney výborne doplní chuť pečeného mäska, ale hodí sa aj k zelenine alebo len tak na toastovaný chlebík, či na nejaký slaný koláčik.

 

·         2 kg cibuľe ( biela, fialová )

·         400 g hnedý cukor

·         150 ml červené víno

·         150ml jablčný ocot

·         3 lyžice olivového oleja

·         1 celá chilli paprička

·         Soľ podľa chuti

·         2 pol.lyžice horčičného semienka

·         4 farebné korenie

·         Tymián drvený 

 

 

Postup:

1. Cibuľu ošúpeme a pokrájame na tenké kolieska.

2. Vo väčšej panvici na rozohriatom oleji cibuľu podusíme. Potom pridáme cukor, víno, ocot . Na strednom plameni dusíme asi 60-90 minút.

3. Zmes ochutíme soľou a rozdelíme do 12 pohárov s objemom 250 ml. Dobre uzavrieme. Cibuľové chutney podávame ako prílohu k pečenému alebo grilovanému mäsu, či k vyprážaným jedlám.

Tags: Cibuľkové-chutney -Eduardos

Prihláste sa na náš newsletter Novinky a akcie mailom