Cibuľkové chutney Eduardo´s

Predpokladám, že cibuľka tvorí základ prípravy jedál aj vo vašej kuchyni, či už v surovom stave alebo pekne dozlatista restovaná a voňavá. Toto cibuľkové chutney výborne doplní chuť pečeného mäska, ale hodí sa aj k zelenine alebo len tak na toastovaný chlebík, či na nejaký slaný koláčik.
·
2 kg cibuľe (
biela, fialová )
·
400 g hnedý cukor
·
150 ml červené
víno
·
150ml jablčný
ocot
·
3 lyžice
olivového oleja
·
1 celá chilli paprička
·
Soľ podľa chuti
·
2 pol.lyžice horčičného
semienka
·
4 farebné korenie
·
Tymián drvený
Postup:
1. Cibuľu ošúpeme a pokrájame na tenké kolieska.
2. Vo väčšej panvici na rozohriatom oleji cibuľu podusíme. Potom pridáme cukor, víno, ocot . Na strednom plameni dusíme asi 60-90 minút.
3. Zmes ochutíme soľou a rozdelíme do 12 pohárov s objemom 250 ml. Dobre uzavrieme. Cibuľové chutney podávame ako prílohu k pečenému alebo grilovanému mäsu, či k vyprážaným jedlám.